Escherichia Coli

Salmonellosis

Staphylococcus aureus

НЕКОИ ОД ФАКТИТЕ КОИ МОЖЕБИ НЕ СТЕ ГИ ЗНАЕЛЕ ЗА ТЕПИСИТЕ:

ПРОСЕЧЕН БРОЈ НА БАКТЕРИИ НА 10cm2 НА ДОМАШЕН ТЕПИХ ИЗНЕСУВА 300 000 ОРГАНИЗМИ.ОВОЈ БРОЈ Е 4000 ПАТИ ПОГОЛЕМ ОД ПРОСЕЧНИОТ БРОЈ НА БАКТЕРИИ НА ДОМАШНАТА ВЦ ШОЉА.

ИСТО ТАКА ДОКОЛКУ ИМАТЕ ДОМАШНО МИЛЕНИЧЕ, БРОЈКАТА МОЖЕ И ДА СЕ ЗГОЛЕМИ.

САМО СМУКАЊЕТО НА ТЕПИСИТЕ НЕ Е ДОВОЛНО ЕФИКАСНО ВО ОТСТРАНУВАЊЕ НА ЌЕЛИИТЕ КОЖА, ЧЕСТИЦИТЕ НА ХРАНА И ПОЛЕНОТ СО КОИ ОВИЕ ОРГАНИЗМИ СЕ ХРАНАТ. ЗА НАЈДОБРИ ЕФЕКТИ ПОТРЕБНО Е ДА СЕ КОМБИНИРА ПОЛУГОДИШНО ПЕРЕЊЕ НА ТЕПИСИТЕ СО ПАРЕА И МИНИМУМ ЕДНАШ ГОДИШНО ТЕПИСИТЕ ДА СЕ ПРОТРЕСАТ И ДА СЕ ИСПЕРАТ ВО ПРОФЕСИОНАЛЕН СЕРВИС ЗА ПЕРЕЊЕ ТЕПИСИ.ТОА ЌЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ГИ ЕЛИМИНИРАТЕ ШТЕТНИТЕ БАКТЕРИИ ВО ТЕПИХОТ И ДА ГО СПРЕЧИТЕ НИВНОТО АКУМУЛИРАЊЕ СО ТЕК НА ВРЕМЕТО.

МИКРОБИОЛОЗИТЕ УТВРДИЛЕ ДЕКА ВОЗДУХОТ ОД ПРАВОСМУКАЛКАТА Е ЕДНО ОД ПЕТТЕ МЕСТА ВО СТАНОТ СО НАЈГОЛЕМ БРОЈ НА БАКТЕРИИ. СО ТЕК НА ГОДИНИТЕ ВО ТЕПИСИТЕ СЕ АКУМУЛИРА И ДО НЕКОЛКУ КИЛОГРАМИ ЗЕМЈА И НЕЧИСТОТИИ.

РАБОТНО ВРЕМЕ

  • 8am – 7pm